Секции

27 April 2024 00:51

Светлина в тунела за родилното отделение на болницата в Карлово?

Проблемът с АГ отделението на болницата в Карлово ще бъде решен, заяви по Радио Пловдив нейният управител д-р Христо Пелев.

По думите му, той е получил уверение за това след телефонен разговор с шефа на НЗОК д-р Дечо Дечев, но днес предстои лична среща с него за потвърждение на това обещание.

Д-р Пелев заяви, че с наличните четирима анестезиолози - един лекар на щата и половина, и други трима на договор, отделението може да продължи да работи, и така се покрива изискването за четирима анестезиолози, което е основен упрек на заместник-директора на РЗОК - Пловдив Даниела Николова и основание за заповедта им за спиране на финансирането на отделението, тъй като в момента четиримата анестезиолози не са на щат.

Д-р Пелев допълни, че в момента няма стандарти за анастезиолози и посъветва РЗОК - Пловдив да се запознае със законодателната документация.

Ако останем без АГ отделение и се случат само две родилки, при налични две линейки, които може да са заети с други спешни случаи, те няма как да бъдат откарани до друга болница", даде пример д-р Христо Пелев.

"Не искам да нося отговорност за евентуален фатален случай с родилка", каза той и призова в тази ситуация, правилно да се прецени риска.

Отделението работи и ще работи, докато болницата не получи категорична заповед от министъра на здравеопазването то да затвори, настоя нейният управител Христо Пелев.

/Източник информация: Радио Пловдив

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче