Секции

28 March 2024 22:45

БСП – Карлово с изявление по повод организирания от Община Карлово протест против закриването на АГ отделението в МБАЛ“Д-р Киро Попов“

Изявление на групата общински съветници от БСП – Карлово по повод организирания от Община Карлово на 13.08.2018 г. протест против "закриването" на акушеро-гинекологичното отделение в нашата болница, ние, общинските съветници от БСП - Карлово, заявяваме:

I. Отговорни за настоящото положение на болницата ни са:

1. Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заради своето бездействие при решаването на проблемите на болницата и неизпълнение на решения на Общински съвет - Карлово в полза на МБАЛ "Д-р Киро Попов".

2. Управляващото мнозинство в Общински съвет - Карлово, образувано около групата общински съветници на д-р Емил Кабаиванов и групата общински съветници от ПП ГЕРБ, заради бойкотиране на предложената от нас извънредна сесия през 2016 г. по проблемите на болницата, за постоянната подкрепа на бездействието на кмета и управителя на болницата.

3. Управителят на болницата д-р Христо Пелев заради недоброто управление на повереното му дружество и отлива на медицински персонал.

За доказателство призоваваме Председателят на Общински съвет - Карлово да огласи стенограмите от заседанията на Общинския съвет, на които са разглеждани въпроси за болницата и са приемани годишните й финансови отчети, както и начина на гласуване на отделните групи съветници по тези въпроси.

II. Решенията на проблемите на Акушеро-гинекологичното отделение и решението на РЗОК - Пловдив бяха дадени на пресконференцията на Председателя на БСП - Карлово - Манол Манолов, народния представител от Карлово - Веска Ненчева и народните представители от БСП - членове на здравната комисия към Народното събрание на 18.07.2018 г.

За съжаление отговорните за решаването на проблемите на болницата и в частност АГО предпочетоха да излязат в отпуск.

III. Като последователни в усилията си да запазим общинската МБАЛ "Д-р Киро Попов", подкрепяме всички позволени от законите в България действия на граждани и организации. Категорични сме, че е неморално хората, които са отговорни за настоящото състояние на нашата болница да организират протести и да прехвърлят собствената си вина върху други.

11.08.2018 г. Група общински съветници от БСП - Карлово

гр. Карлово

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче