Секции

29 March 2024 13:19

Карлово: Решен е проблемът с АГ отделение на МБАЛ „Д-р Киро Попов“

След проведения вчера протест на жителите от Карлово и региона против спиране на 12 клинични пътеки на АГ отделението в МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и проведените няколкократни разговори на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и управителя на общинската болница д-р Христо Пелев с управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев и зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева, проблемът със спиране на клиничните пътеки в АГ отделението е решен в полза на карловската болница. Нещо повече, подписано е Споразумение между НЗОК и Българския лекарски съюз, с което се гарантира че подобни проблеми в общинските болници в бъдеще ще бъдат решавани положително в полза на болниците.

Кметът на община Карлово благодари на управителя на НЗОК д-р Дечев за бързата реакция и разрешаването на случая в полза на жителите на карловската и съседните общини.

От общинската управа благодарят на всички граждани, лекари и специалисти за активното участие във вчерашния протест, в резултат на който се стигна до днешното справедливо решение.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче