Секции

06 May 2024 18:48

Честват 16 години от обявяването на Баня за град

„Обичам те, защото те познавам" е посланието на тазгодишния празник на Баня. През 2018 курортният център навършва 16 години от обявяването си за град. Тържествата ще започнат на 23 август и ще продължат три дни.

Стартът ще се даде в четвъртък от 18:30ч. във фойаето на читалище „Св.Св.Кирил и Методий -1914г.” с етнографската изложба „От бабините ракли“, презентация „Ревю на автентични баненски костюми“ и „Фолклорна трапеза” – прожекция на филм с характерни гозби за гр.Баня.

В петък, 24 август, на детска площадка от 10 часа ще се проведат „Фолклорните традиции на гр.Баня“ - детски пленер с художничката Аглика Петрова и изложба от рисунки и предмети, изработени по време на Летните творчески работилници –юни –август 2018г, а от 11 часа „Танцуващите кукли” с кукловод Янко Гъделев от гр. Пловдив.

В събота, на 25 август, на площада пред читалището от 17:00 часа е организирана кулинарна изложба, от 18:30 часа е тържественото откриване на празника на гр.Баня и фолклорно надиграване „Средногорска плетеница”. Участници в програмата са: фолклорен клуб "ТРАКИЙКА" при НЧ „Св.Св.Кирил и Методий -1914” -гр.Баня; женско трио за народни песни НЧ „Просвета -1936г.” - с. Беласица, общ.Петрич; танцов клуб „Старопланинска китка” при НЧ “Васил Левски -1927” Карлово, кв.Сушица; танцова формация „Ритъм” с . Борино, обл. Смолян; танцов клуб „Жар” и женска група за народни песни с.Ведраре; клуб за народни танци при НЧ „В.Левски” - с.Войнягово и оркестър за народна музика „ Марица" с ръководител Хари Асенов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче