Секции

26 April 2024 22:03

Най-голямата радост на певицата от Карлово Нели Петкова е нейният син

Певицата и бивш вокал на „Ку-Ку бенд“ Нели Петкова за първи път показа в социалните мрежи своя син, Даниел, който навърши на 15 август една годинка.

Нели Петкова е родена в Карлово. От 6-годишна възраст започва да се занимава с музика. Началното си образование завършва в карловското основно училище „Св.Св. Кирил и Методий“ с профил народно пеене. 13-годишната Нели продължава с народно пеене в музикалното училище в Котел. Висшето си образование тя получава във факултета по Начална училищна педагогика с профил „Народно пеене“ в СУ „Климент Охридски“.

Нейните любими песни са от Тракийската и Странджанската фолклорни области. Такива песни пеят нейната баба, по майчина линия, и нейната майка, която е учителка в Карлово. И до днес известната българска поп-фолк певица изпълнява народни песни, любими на музикалното й семейство.

През 2004 г. дебютира в Българското национално радио и записва с оркестъра за народна музика четири свои песни. Същата година взема участие в конкурса "Аз пея в Ку-Ку бенд" в „Шоуто на Слави“ и го печели, в резултат на което става част от "Ку-Ку бенд". С този екип записва различни песни, изпълнени индивидуално и в дуети. През лятото на 2011 г. напуска екипа на шоуто.

Няколко години Нели живее и работи в САЩ, където се запознава със своя съпруг, който е американец.

През последните години заради многото си ангажименти Нели пътува често между България и САЩ, но избира да роди в родината си. Синът й Даниел е роден в София. Той е най-голямата радост на певицата и нейния съпруг.

/Снимка: фейсбук профил Nelly Petkova/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче