Секции

07 May 2024 04:20

Пожарникари, полицаи и лесничеи се борят за пълното овладяване на тлеещите места от пожара над Карлово

Нужен е дъжд, който да напои тлеещите места от горенето на игличките по повърхността на почвата в местността „Боровият триъгълник“ над Карлово, където имаше горски пожар. Прогнозите на метеролозите и тази седмица са за слънчево и сухо време. Според професионалното мнение на директора на Пожарната в Карлово Таньо Чалъмов спасението от тлеещите огнища е водата. Затова бе осигурена пожарна кола, която да подава вода по тънки шлангове. На самия терен са поставени бидони с помпи, които подават водата нагоре на местата, където е най- опасно за разпалване на огън. „С пръскачки се обливат критичните участъци, за да сме сигурни, че опасността е отминала напълно“, коментира за Карлово Тв директорът на Горско стопанство – Карлово Златю Кличев. Той допълни, че служителите му са разпределени на смени и продължават да се борят до пълното овладяване на тревожната за карловци ситуация. В следобедните часове и надвечер вятърът в Балкана се усилва и това крие риск от ново запалване, ако почвата не се напои с вода, е мнението на Кличев.

Съвместно с горските служители на терена са и пожарникарите от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Карлово.

На 30-тина метра от моста на Стара река, където е пожарната кола е поставена жълта полицейска лента, която ограничава минаването към водопад „Сучурума“. Гражданите, които правят своята обичайна следобедна и вечерна разходка, е наложително да се съобразят със забраната.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче