Секции

05 May 2024 07:50

До 8 месеца може да бъде изграден нов мост в Генуа

Компанията Аутостраде пер л’Италия, която е концесионер на рухналия мост в Генуа може да построи нов стоманен мост за около осем месеца. Това стана ясно по време на заседание на борда на директорите на компанията, провело се във вторник.

Новият мост ще бъде построен съгласно последните технологии за конструиране. Разходите по изграждането му ще бъдат покрити от частната компания, която обеща да похарчи 500 милиона евро във връзка с трагедията в Генуа, която отне живота на 43-ма души.

Друга част от средствата, които Аутостраде ще предостави, ще бъдат използвани за нови пътища, които да поемат трафика докато се построи новият мост. Ще бъдат вложени средства още в инициативи за подпомагане на семействата на жертвите и хората, които бяха принудени да напуснат домовете си, намиращи се в близост до моста. Междувременно се появиха информации, че е вероятно италианската държавна заемодателна компания „Каса за депозити и заеми“ да купи контролния пакет в Аутостраде, предаде Ройтерс. След рухването на моста „Моранди“ някои членове на правителството призоваха за национализиране на пътно-транспортната мрежа в страната. Възможността държавата да поеме контрола върху компанията концесионер на моста посредством Касата за депозити и заеми беше една от обсъжданите възможности. Засега няма официално изявление от представител на държавната компания във връзка с появилата се информация.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Пожелай си нещо, което искаш много силно, затвори очи… и след това си помисли какво трябва да направиш, за да го постигнеш.