Секции

06 May 2024 10:51

Голям тридневен събор в село Дъбене за поредна година

За поредна година в село Дъбене на 24,25 и 26 август ще се проведе традиционният народен събор, който събира стотици любители на фолклора от района на община Карлово и страната.

Пъстрият фолклорен празник ще започне на 24 август -петък от 19:30 часа. Ще свири деветчленният оркестър „Оникс“ с гала гости: Костадин Нейчев-саксофон и Яшко Аргиров-кларинет. Първата вечер, като за откриване, ще има и празнични илюминации.

В събота, 25 август, началният час на народния събор отново е 19:30. Кръшни хора ще се извият с изпълненията на Виевската фолклорна група на Емил Узунски. Гала гост ще бъде известната народна певица Пепи Христозова. Също голяма заря със звукови ефекти ще озари небето над Дъбене.

От 19:30 ч. в неделя, 26 август, на специално изградената и украсена сцена ще е асеновградският оркестър „Марица“ на кларнетиста Хари Асенов.

Кметът Вълко Шойлеков ще посрещне традиционно за трите дни много гости, сред които и официални лица.

Хиляди почитатели на народната музика ще изпълнят стадиона в Дъбене, където са осигурени палатки с над 3000 седящи места. Търговци ще осигуряват вкусна скара и разнообразие от напитки. За децата ще има увеселителни съоръжения.

/Снимка: radomirdnes.com /

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче