Секции

06 May 2024 13:34

Туристически район „Долината на розите“ сформира учредителен комитет

Вече е сформиран учредителен комитет за управление на туристически район „Долината на розите“. Районът обединява 19 общини – Карлово, Казанлък, Сопот, Хисар,

Антон, Гурково, Златица, Копривщица, Мирково, Мъглиж, Николаево, Павел баня, Панагюрище, Пирдоп, Сливен, Стрелча, Твърдица, Чавдар и Челопеч.

Според Закона за туризма, процесът продължава с вписване в Националния туристически регистър, в който вече фигурират три района. Според приетите промени от 2013г., страната се дели на 9 туристически района.

Изграждането на районите по туризъм се извършва по проект на Министерството на туризма на тема „Повишаване на капацитета на малките и средни предприятия в сектор туризъм чрез оказване на подкрепа за функциониране на организациите за управление на туристическите райони“. Проектът е на обща стойност 5 052 040 лв. Той стартира на 23 май 2018 г. и ще продължи до 23 май 2021 г.

Акцентите на район „Долината на розите“ ще бъде културният, фестивалният, планинският, виненият, СПА, еко и балнео туризъм. Като предимство на района е посочена добрата инфраструктура, част от която са подбалканският път София-Бургас и магистрала „Тракия“, които позволяват лесно придвижване на туристите към общините от „Долината на розите“.

На срещата за учредителния комитет кметовете представиха предимствата на своя регион като туристическа дестинация, както и проблемите, които трябва да бъдат решени, за да се повиши интереса на нашите и чуждестранни туристи към забележителностите на всяка от общините.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай