Секции

19 April 2024 14:40

„Евромед“ частна медицинска помощ - Карлово с нов адрес

Частната медицинска помощ „Евромед“ в Карлово, която е за първична медицинска помощ, се премести преди седмица на ул. „Васил Караиванов“ 71 /над Автогарата/ в подблоково пространство.

Неотложната медицинска помощ, съгласно Закона за здравето, е ангажимент на личния лекар. И тъй като личните лекари не обслужват пациентите 24 часа в денонощието – спешните случаи се прехвърлят на частната „Евромед“, която има сключени договори с общопрактикуващите лекари.

„Имаме сключени договори с всички лични лекари от общините Карлово и Сопот. Когато джипито не е в кабинета, ние се ангажираме да обслужваме пациенти, които се нуждаят от неотложна медицинска помощ. Това са деца над 1-годишна възраст и възрастни пациенти. Таксата е 3.00 лв. за деца до 18 години и 5.00 лв. за всички останали пациенти“, съобщиха от „Евромед“ за Карлово Тв. Здравния служител обясни, че в „Евромед“ се извършват и различни медицински манипулации, като поставяне на инжекция и други. Те се заплащат по определен ценоразпис.

„Евромед“ работи на 24- часов режим.

Секторът за спешна медицинска помощ в Карлово, който е разположен в източната част на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ оказва спешна медицинска помощ на мястото на инцидента, по време на транспорт и в спешно отделение, спешен сектор. Секторът организира и осъществява логистичната дейност по осъществяване на републиканска консултация. Той работи на денонощен непрекъснат режим на база 12 часови дежурства и екипен принцип. Спешната медицинска помощ е безплатна за пациентите. Секторът поема само спешните случаи - хора, пострадали при катастрофи, с изгаряния и кръвоизливи, изпаднали в безсъзнание, пациенти със счупени крайници или с болки в гърдите. Той разполага с 2 линейки.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Необходима е голяма наивност, за да вярваш, че с викове и вопли си в състояние да промениш собствената си съдба. Нея трябва да е приемеш такава, каквато ти се предлага, и да се въздържаш от всякакво многословие.


Киркекор