Секции

27 April 2024 03:08

(ОБНОВЕНА) Автобус се обърна в Искърското дефиле, 16 души загинаха

Тежка катастрофа с 16 загинали и 27 ранени. Автобус се преобърна в Искърското дефиле в Своге в събота следобед. Инцидентът е станал в 17 часа и 12 минути с автобус на фирма Мобилус-5. По първоначална информация пътниците, които са били над 30 човека са членове на пенсионерски клуб, които са се връщали от екскурзия до манастира „Седемте престола“. Една от версиите за случилото се е, че шофьорът на автобуса е изгубил контрол над машината заради мокрия асфалт и е излязъл извън пътното платно, като къса мантинелата. Последвало е преобръщане на автобуса, след което е паднал от 20-метрова пропаст върху бетонната площадка под пътя.

Според очевидци и медицинските екипи пристигнали на мястото на инцидента, някои от пътуващите са изхвръкнали на пътя, вероятно защото са се возили без предпазни колани. 15 линейки от София и по 3 от Враца и Монтана се включват в извозването на пострадалите към столичните здравни заведения.

В ИСУЛ е настанен шофьорът на автобуса Григор Григоров, който е и собственик на фирмата превозвач. Документите на Мобилус-5 са изрядни. Фирмата е малка и не е извършвала междуселищни превози, а само екскурзии. Автобусът е трябвало да мине годишен технически преглед през месец август. Това обаче не се е случило, обясни заместник-министърът на транспорта Ангел Попов. Рано тази сутрин движението по пътя през Искърското дефиле между Своге и Нови Искър беше възстановено.Правителството обяви 27 август, понеделник, за ден на траур за загиналите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче