Секции

05 May 2024 04:56

Меркел иска покриване на настоящите изисквания за парниковите емисии, не нови по-строги

Канцлерът на Германия Ангела Меркел настоя за изпълнение на настоящите правила на ЕС за намаляване на парниковите емисии и отхвърли идеята за нови по-строги такива.

Меркел се противопостави на предложение на Европейската комисия от миналия месец, за изготвяне на нови, по-строги срокове за намаляване на парниковите емисии. Комисарят по въпросите на климата Мигел Ариас Каниете заяви, че обмисля увеличаване от 40 на 45 % съкращаването на вредните емисии от въглероден диоксид, което ЕС цели да постигне до 2030 г. в отговор на доказателствата за ускоряване на климатичните промени. Според Меркел обаче, страните-членки имали затруднения дори със сегашните изисквания. По-амбициозните цели ще бъдат контрапродуктивни, добави канцлерът в интервю за немската ТВ А Ер Де. Меркел сподели още, че аномалиите във времето през последните месеци доказвали, че климатичните промени са факт. Това лято беше едно от най-сухите и горещи в Европа, като Германия стана свидетел на нетипичните 40 градуса по Целзий.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен