Секции

20 April 2024 15:02

Климент: Тържествено отбелязване 90 години от създаването на читалище "Васил Левски-1928"

Настоятелството на Народно читалище „Васил Левски – 1928 г.“ в Климент организира тържествено отбелязване на 90 години от създаването на културната институция в селото.

Програмата включва представяне на творческия портрет на писателката Атанаска Нанева. Литературната вечер ще се състои на 29 август, сряда, от 19 часа в Библиотеката. Тогава ще бъдат връчени и наградите от проведения конкурс за есе на тема "Читалището - културен и духовен център".

На 30 август, четвъртък, от 19.00 часа в храм "Св. Георги" ще бъде отслужена заупокойна литургия на всички починали читалищни дейци и самодейци.

Концерт – спектакълът „Жива вода“ ще се състои на 31 август, петък, от 19.30 часа на площад „Св.Климент Охридски“. Участие в него ще вземат всички читалищни колективи с над 100 самодейци.

Народно читалище „Васил Левски – 1928 г.“ в Климент е основано на 26.02.1928 г. в кръчмата на Спас Паунов - Бакалина от Коста Гюзелев, Васил Генчев, Васил Пандуров и Йоаким Петров. Днес читалището е модерен културно-информационен център. През годините то е стожерът на културен и социален живот. Грижи се за съхраняването, запазването и популяризирането на културното и историческото минало на селото. Развива добра самодейност в колективите - женска, мъжка и детска певческа група, танцов ансамбъл, кукерски колектив и група за изворен фолклор.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче