Секции

27 April 2024 16:17

Създават допълнителна уеб страница на община Карлово за реклама на туристически обекти и услуги

Да бъде създадена допълнителна уеб страница на община Карлово за реклама на туристически обекти и услуги, реши на заседанието си на 30 август Общинският съвет.

Идеята е на общинският съвет от ГЕРБ Доньо Тодоров.

Според него, през последните години туризмът се превърна в един от основните печеливши бизнеси на територията на община Карлово. Освен традиционния исторически туризъм, който е характерен за гр. Карлово, гр. Калофер и гр. Клисура и СПА туризма за гр. Баня, с усилията на Общината се развиха и други сектори на туристическите услуги. Изграждането на „ Старинно Карлово“ и неговото представяне. Празника на розата, Празника на лавандулата, различни фолклорни фестивали, отбелязването на Богоевление в гр. Калофер и други подобни мероприятия доведоха до развитие на селския и така наречения събитиен туризъм. В резултат на това се изградиха малки семейни хотели и къщи за гости в част от населените места в общината. Независимо от това приходите на община Карлово от туристическия данък остава един и същи.

В докладната си Тодоров отбелязва, че рекламата е неотменима част от съвременния туризъм, а уеб сайтът на Община Карлово е най-удобното място, което да дава информация за местата за настаняване, туристически обекти и маршрути и места за обществено хранене на територията на общината.

Реализацията на решението за тази допълнителна уеб страница съветниците възложиха на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче