Секции

28 April 2024 00:43

Аятолах Али Хаменей: До война със САЩ няма да се стигне

Няма да се стигне до въоръжен конфликт между Иран и САЩ и техните съюзници. Това заяви в неделя Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей, цитиран от Ройтерс.

Въпреки това обаче, той предупреди, че Техеран трябва да продължи да развива военните си способности. напрежението между двете държави се изостри изключително, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп оттегли страната от ядреното споразумение с Иран. САЩ също така наложиха нови санкции на ислямската република.От гледна точка на политическите сметки, няма шанс за война, въпреки това обаче въоръжените сили трябва да увеличават своите способности, добави аятолахът. Неотдавна партньорът на Тръмп в региона – Саудитска Арабия, предупреди Иран, че Съветът за сигурност на ООН вероятно ще разреши военни действия срещу Техеран, ако той блокира Ормузкия проток. Иранските военни на свой ред обявиха, че ще работят за подобряване на мощта на страната откъм балистични и крилати ракети.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай