Секции

27 April 2024 05:01

Народният представител Веска Ненчева: С работата си самодейци от няколко поколения превърнаха Читалището в Климент във водещо в община Карлово

Климент тържествено отбеляза 90 години от създаването на читалище "Васил Левски-1928". Концерт – спектакълът „Жива вода“ се състоя на 31 август на площад „Св.Климент Охридски“. Участие в него ще взеха всички читалищни колективи с над 100 самодейци.

По повод бележитата годишнина от началото на читалищна дейност в родното й село, народният представител Веска Ненчева сподели във фейсбук профила си: „Празникът имаше особен смисъл за мен, защото почти 20г. съм съпричастна с живота на самодейците в селото.

Незабравими ще останат спомените от турнетата в страната и чужбина със спечелените награди и достойното представяне на колектива на НЧ „Васил Левски 1928г.” с. Климент.

Незаменими са спомените от работата с хора от няколко поколения, които безкористно даваха от времето и силите си, за да превърнат Читалището в Климент във водещо в община Карлово.

Преди 90г. Даскал Васил от с.Гарван, Габровско, заедно с будни младежи от селото, запалва родолюбивата искра на читалищната дейност в селото. Оттогава младите са двигател в дейността, но винаги под вещото напътствие на опитните възрастни.

За да се запази и развие тази приемственост и любовта към българските ни корени, е важно инвестирането в образованието и развиването на уменията и знанията на младежите и децата в село. Удовлетворена съм, че в лицето на г-жа Бистра Георгиева, Директор на Детска лидерска академия, срещнах разбиране и подкрепа и в с. Климент ще осигуря възможността младежите и децата да бъдат част от модулно обучение на Академията.

Честити да са самодейците и Настоятелството на НЧ„Васил Левски 1928г.”, за да посрещнем 100-та годишнина с още по-големи успехи.“

/Снимки: Величка Люртова/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче