Секции

05 May 2024 23:00

Сопот връчи званието почетен гражданин на пловдивския митрополит Николай (видео)

Тазгодишният носител на званието „Почетен гражданин на община Сопот“ е пловдивският митрополит Николай. Церемонията по връчването на отличието се състоя на тържествена сесия на Общинския съвет на 5 септември в зала „Хаджи Гьока Павлов“. Събитието бе част от официалната програма за честването на 15-годишнината от възстановяването на община Сопот.

С огромно вълнение приемем това отличие – сподели в изказването си пловдивският митрополит Николай. „Смятам, че гражданите на Сопот дават това отличие на Българската православна църква. Това е акт на уважение и зачитане на православната вяра, на православната църква, на православната духовност“.

Сред официални лица бяха областният управител Здравко Димитров, кметът на община Сопот Деян Дойнов, председателят на Общинския съвет Мариана Кацарова, удостоеният с Военна Вазова награда за 2018 година командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов, доц. д-р Григорий Вазов, бившият пловдивски областен управител д-р Гьока Хаджипетров, по чието време става възстановяването на Сопотската община, политици, общински съветници, общественици и граждани.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче