Секции

04 May 2024 23:44

Директорът на Горско стопанство Карлово Златю Кличев получи благодарствена грамота за потушаване на пожара над града (видео)

Директорът на Горско стопанство Карлово Златю Кличев получи благодарствена грамота за потушаване на пожара над града. Връчи му я кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на среща в залата на Горското стопанство с целия екип. На церемонията присъстваха заместник-кметът на община Карлово Антон Минев и секретарят Стефан Стефанов.

На срещата бяха поставени въпроси, идеи и предложения, свързани с работата на горските работници. Беше обърнато внимание на предварителната превантивна дейност и единодействието на институциите при екстремни ситуации. Изтъкна се важната роля на доброволните отряди в такива моменти.

Директорът на Горско стопанство Карлово Златю Кличев съобщи, че са закупили камион самосвал и очакват доставка на багер. С наличната техника те ще имат възможност да подобрят горските пътища. Предстои основен ремонт на пътя Каравелово – хижа „Средногорец“, за който от фонд „Инвестиции“ ще бъдат вложени 3 милиона лева. Кличев подчерта, че карловското Горско стопанство е едно от първите в страната, получило сертификат от международна организация за високо ниво и определени изисквания в ежедневната работа. Директорът настоя пред ръководството на Общината още през месец януари следващата година да се направи среща с кметовете от населените места, за да се планира количеството дърва, необходими за огрев на всяко селище. Той поясни, че годишно Горското осигурява 30-35 хиляди кубика дърва за община Карлово. Цената за кубик е 44 лева плюс транспорта, който се извършва от друга фирма. Доставката не може да стане за кратко време, за нея е необходим един по-дълъг период, за да останат потребителите удовлетворени.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен