Секции

05 May 2024 05:58

Учебен център „Малкият принц“ в Карлово порасна с една година

С тържество за децата, техните родители и учители бе отбелязана първата година от откриването на учебен център „Малкият принц“ в Карлово. Празничната украса от разноцветни балони, знаменца и снимки от живота на децата в Центъра създаваше настроение и нагласа за веселие.

Малчуганите празнуваха с различни забавни игри, участваха във викторина с въпроси от българската история с много награди, рисуваха и писаха букви на тема „Първият учебен ден“, сами подготвиха нетрадиционно табло от снимки, ядоха вкусна торта, направена специално за случая.

Час по-късно към децата се присъединиха и техните родители, които изказаха благодарност към директора на учебния център Христина Томанова-Дамянова и преподавателите. Най-младата учителка, Деси Карабобева, която е студентка трета година по специалността „Предучилищна и начална училищна педагогика“, разказа пред родителите за своята работа с децата.

Не само през учебната година, но и през лято 2018 деца на възраст от 6 до 9 години се учеха да четат и да решават задачи по математика, изучаваха английски език и играха на воля в двора на учебния център.

„Учехме и играехме“, сподели ученикът Иво Чернев. Той продължи да разказва за игрите на „Градове и държави“, за посещенията на музеите в Карлово и Сопот, за четенето и математиката, които обича. А Митко Серкьов се усмихна и допълни: “Вече не съм в този Център, но дойдох да уважа госпожа Томанова и всички учители. Заниманията тук са по-различни, по-интересни. Дори и в игрите се учим“.

През учебната 2018/2019 г. УЦ „Малкият принц“ ще продължи с подготовката на деца по български език и литература, математика, химия, английски език. Учителите, добри професионалисти по своите предмети, ще подготвят желаещите ученици за кандидат-студентски изпити, за национално външно оценяване и държавни зрелостни изпити.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче