Секции

25 April 2024 13:35

С гала концерт на лауреатите ще завършат дните на „Розата на Евтерпа в Карлово“ (видео)

С гала концерт на лауреатите от предишни конкурси под надслов „Отворени врати за барокова музика” ще завършат дните на „Розата на Евтерпа в Карлово“. Той ще се състои на 15 септември от 18:30 ч. в залата на НЧ „Васил Левски“. Организатори на поредните музикални дни „Розата на Евтерпа в Карлово” са Вероник Стеено от Белгия, Община Карлово и Народно читалище „Васил Левски-1861г.”.

Проявата започна на 10 септември с традиционна изложба в Градската художествена галерия. Тази година тя бе в памет на известния български тенор Огнян Николов. В цялостния си вид изложбата представлява 40 колажирани табла от писма на Огнян Николов и програми от негови концерти и спектакли. Всички те са създадени и изработени от Вероник Стеено. Да засвидетелстват своята признателност към изпълнителското изкуство на певеца в Карлово пристигнаха Виолета Павлова, негов вокален педагог, както и проф. Ивелина Иванчева, пианист и колега на Николов. На откриването на изложбата присъства зам.-кметът на Община Карлово Антон Минев.

В дните 11 – 14 септември т.г.на сцената на Народно читалище „Васил Левски – 1861г.” се провежда майсторски клас „Принципи на бароковата интерпретация и импровизация за певци и инструменталисти индивидуално и ансамблово за професионалисти и непрофисионалисти” с водещ Йосиф Герджиков, диригент, композитор и педагог. Той е един от малкото специалисти по барокова музика в България.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче