Секции

26 April 2024 19:22

Фолклорните групи при Читалището в град Баня взеха награди от два Фолклорни фестивала и ХVI Международен панаир на занаятите „Етъра 2018“

Преди началото на новия творчески сезон, три от фолклорните групи за любителско художествено творчество при НЧ ”Св.Св.Кирил и Методий-1914г.” в Баня, се завърнаха с плакети, медали, дипломи и почетни грамоти от фолклорен фестивал „Китен и приятели” и ХV Черноморски събор „Евро фолк-2018”, които се проведоха в град Китен. Кукери и танцьори от Читалището в Баня водеха дефилето и участваха в концертната програма на ХV издание на Черноморски събор „Евро фолк-2018”.

Момичетата от фолклорен клуб „Тракийка” бяха отличени на ХVI Международен панаир на традиционните занаяти, който се състоя в Етнографския музей на открито „Етъра“ в Габрово.

Председателят на читалището Мария Митковска, която е танцьорка и придружаваше съставите, изрази специалната си благодарност за блестящото представяне на фолклорните формации и на техните художествени ръководители Минко Чакръков и Мария Генчева.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче