Секции

20 April 2024 01:14

Директорът на СУ „Васил Левски“ Мариана Манчева: Когато учители, ученици и родители работят в екип се постига повече (видео)

С решение на Министерски съвет СУ „Васил Левски“ в Карлово е определено за иновативно училище. От пети клас учениците ще изучават „Основи на програмирането“. Иновативна платформа ще поставя ученици и учители в образователна среда, различна от традиционната. Не може да се прави модерно училище със стара материална база. Стремим се да обновяваме учебната база в трите сгради на СУ „Васил Левски“. Това каза в интервю за Карлово Тв Мариана Манчева - директор на най-голямото училище в община Карлово. Тя поясни, че за тази учебна година със собствени средства са освежени класните стаи и коридорите в сградата на начален курс. А в коридора на втория етаж, където са четирите стаи на първокласниците, са изрисувани приказни герои.

В СУ „Васил Левски“ учат 1135 ученици. През тази учебна година в първи клас са постъпили 99 деца, които са разпределени в 4 паралелки. Три са профилираните паралелки по чужди езици, природни науки, софтуерни и хардуерни науки.

Всяка година училището е сред първите 10 в област Пловдив по резултати от държавните зрелостни изпити. 99% от завършващите продължават образованието си в престижни български и европейски университети.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче