Секции

19 April 2024 04:37

Петков: Министър Младен Маринов трябва да направи сериозни промени в МВР

Министър Младен Маринов и вътрешното министерство като цяло е изправено пред огромното предизвикателство да покаже на обществото, че има воля и ресурс да бъде ефективно на терен. Това каза бившият министър на вътрешните работи и председател на АБВ Румен Петков.

Румен Петков – председател на АВБ:

„Това изисква няколко промени – структурни, това изисква много сериозен анализ на разстановката на кадровия състав на територията на страната, включително окомплектоването на регионалните дирекции, това изисква ново качество на подготовката и преподготовката на състава, и тук е мястото на академията на МВР, която беше пренебрегвана години наред и не на последно място решение на проблема с докомплекта, което означава бюджетирането“.

Според Румен Петков противопоставянето между кабинета и премиера при освобождаването на Младен Маринов като главен секретар се е отразило зле на общественото доверие към двете институции. Лидерът на АБВ обяви, че не очаква ГЕРБ и патриотите да изкарат пълен мандат.

Румен Петков – председател на АВБ:

„Очевидно е, че в управляващия формат не могат да изкарат мандата. Първо, те нито са обединени, нито са патриоти, но в този формат там сбиването е ежедневие. Във физическия смисъл на думата сбиване. Аз когато казах, че ако ги затворим в една стая ще дадем жертви в жива сила, подозирах, че се шегувам, а те след два дни се сбиха в парламента. В самия ГЕРБ има тежки проблеми. Сблъсъкът между господин Цветанов и госпожа Бъчварова, който придоби много сериозни, видими параметри, показва една нетърпимост в ГЕРБ, така че този формат няма как да издържи“.

Румен Петков обяви, че АБВ ще поискат прокуратурата да потърси персонална отговорност на длъжностните лица, заради които страната ни беше осъдена да плати на фирмата „Уорли Парсънс“ 32 милиона евро и лихвите след прекратяването на проекта АЕЦ „Белене“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче