Секции

29 April 2024 18:07

Климент чества 110 години от обявяването на независимостта на България

На 21-ви септември 2018 г., в навечерието на Деня на Независимостта на България, село Климент за поредна година бе център на тържествата, посветени на този празник в община Карлово. Тържествено бе отбелязана 110-та годишнина от обявяването на независимостта на България.

На площад „Свети Климент Охридски” под звуците на военния духов оркестър на 61 механизирана бригада се проведе тържествена проверка /заря/ с участието на представителни роти от 61 Стрямска механизирана бригада. Почетният строй беше приет от заместник-командирa на 61 Стрямска механизирана бригада - полковник Станимир Христов.

Гости на честванията бяха народният представител - Веска Ненчева, заместник-кметът на община Карлово - Антон Минев, заместник-командирът на 61 механизирана бригада - полковник Станимир Христов, общински съветници, кметове на кметства, представители на държавността, признателни жители и гости на селото.

Народният представител - Веска Ненчева и кметът на село Климент - г-н Мано Манов произнесоха слова, с които ни напомниха значимостта на акта на обявяване на Независимостта за историята на българския народ.

Поздравителен адрес бе получен от командира на 61 Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов. Бяха поднесени венци и цветя в памет на героите от село Климент, загинали по бойните полета за свободата и независимостта на нашата родина.

Ритуалът завърши с празнични илюминации, които озариха небето над Климент, след което празничната програма продължи с народни танци, в които се включи и кметът на село Климент - г-н Мано Манов, пременен в традиционна носия.

/Източник: 61-ва Стрямска Механизирана Бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче