Секции

29 March 2024 13:56

Пожар край Дъбене блокира два пътнически влака

Въпреки забраните за палене на стърнища и сухи растения това е основната причина за нов пожар, край село Дъбене в посока град Баня в местността „Мранчево“.

Пожарът е станал причина за блокирането на два пътнически влака, които се движели по посока Пловдив-Карлово. Влакът, тръгнал от Пловдив в 19:17 часа е спрян на гара Баня и чака там. На пътниците е обяснено, че причината е пожар на ЖП прелеза за с. Дъбене. Влакът тръгнал в 17:20 ч. от Пловдив в посока Карлово е преминал мястото на временно затихналия пожар. Гасачески групи от Държавно горско стопанство Карлово са пристигнали на мястото на инцидента. Те са успели да потушат временно пламъците, за да премине първият пътнически влак.

Но от гара Карлово не са пуснати два влака в посока Пловдив, съобщиха за Карлово Тв пътници.

Пожарът е възникнал от запалено стърнище. Силният вятър е разширил огънят, който е обхванал 300-400 дка земеделска земя на няколко огнища. На място са три пожарни коли от Районната служба за пожарна безопасност в Карлово.

Пожарът е овладян, но дежурен състав на Районната служба на пожарната ще остане на място през цялата нощ.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.


Хорхе Букай