Секции

26 April 2024 15:57

Потушен е пожарът между Баня и Бегунци

Снощи, 24 септември, в около 23:30 ч. Карлово Тв съобщи по сигнал на читател на сайта, че има пожар до прелеза за град Баня в посока с. Бегунци, който много бързо се разпалва от силния вятър.

След разговор тази сутрин с кметовете на Бегунци Петко Комитов и на Баня Стамен Гешев стана ясно, че пожарът тази нощ е потушен. Засегнати са около 100 дка частни лозя, които не се обработват. Това е позволило бързото разпространение на огъня, защото теренът е бил с много високи сухи треви и храсти. Искрата вероятно е дошла от тлеещо огнище от предишен пожар до м. „Момини гърди“, който беше потушен преди 2 дни.

От пожара е спасена голяма площ с лозя, които се обработват добре. Самата почва и липсата на треви е помогнала за бързото стопиране на огъня.

С огнената стихия са се преборили три екипа на Районната пожарна служба и гасачески групи от Горското стопанство в Карлово.

Днес вятърът в района продължава да е силен. В момента няма разпалени участъци, но тъй като теренът е с много пустеещи земи и сухи треви, дежурни ще следят обстановката през целия ден.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има две житейски правила. Правило 1: не се тревожи за дреболии. Правило 2: всички неща са дреболии.


Фридрих Ницше