Секции

23 April 2024 09:40

Кметът на Зехайм-Югенхайм препоръча на карловските съветници да се изслушват взаимно (видео)

На днешната сесия на местния парламент присъства официална делегация от немския град Зехайм-Югенхайм. Тя е водена от кмета Александер Крейсл. Той представи пред карловските съветници структурата, икономическите възможности и културните забележителности на община Зехайм-Югенхайм.

За Карлово Тв Александер Крейсл коментира впечатленията си от работата на Общинския съвет. Според него, дискусиите са доста оживени, но атмосферата е неспокойна. Той препоръча на карловските съветници да се изслушват взаимно. Следващата стъпка, след това посещение на немската делегация в Карлово, която е тук по покана на общинския кмет д-р Емил Кабаиванов, ще е по-интензивната обмяна между Общините и най-вече между граждани, сдружения и различни спортни и художествени организации. Това е важен елемент от партньорството. При изпълнението му може да се получи допълнително финансиране по различни проекти от правителството на Германия и от Европейския съюз.

Припомняме, че Споразумението за приятелство и сътрудничество между Карлово и немския град бе подписано на 20-ти април на официална церемония в тържествената зала на община Зехайм-Югенхайм.

На днешното си заседание карловските старейшини приеха решения за вътрешнокомпенсирани промени по общинския бюджет, одобряване на Проектобюджет за 2019 г., актуализиране на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2018г. Разгледани бяха още докладни записки за СУ „Христо Ботев” Калофер, информация за Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група-Карлово” и други.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче