Секции

25 April 2024 03:49

Кметът д-р Кабаиванов: Местна инициативна група - Карлово пропусна възможности за милиони лева (видео)

Темата за Местна инициативна група-Карлово предизвика разпалена дискусия на заседанието на местния парламент на 27 септември. Нейният председател- кметът на Калофер Румен Стоянов, бе изслушан от общинските съветници. Той отговаряше на питане, поставено от д-р Иван Моллов от МК“Обединени за нашата община“ още през месец март. Тогава съветникът отправи въпроса : Как сдружението с нестопанска цел „Местна инициативна група“ с председател кметът на Калофер Румен Стоянов, в която община Карлово участва от 2011г, е изразходило отпуснатите, с решение на карловските общински съветници през 2017г., 7 хиляди лева за изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие, която е била нужна за кандидатстване по Подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020г.

Румен Стоянов представи справка за финансовия отчет на получената сума от 7000 лева и информира, че след кандидатстването МИГ-Карлово е в резервите за финансиране.

След дебата в залата, в интервю за Карлово ТВ общинският кмет д-р Емил Кабаиванов коментира, че хората от региона не са запознати с дейността на МИГ-Карлово, защото тя не е свършила работа за една стотинка. Той посочи, че други местни инициативни групи в страната работят по проекти, с които правят водопроводи, канализации, ремонтират улици и читалищни сгради. Кабаиванов бе категоричен, че в нашата община Местната инициативна група е пропуснала възможности и ползи за милиони лева за всички кметства.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче