Секции

06 May 2024 14:25

С тържествена церемония бе открита новоизградената пешеходна зона по ул. „Водопад” в Карлово (видео)

С тържествена церемония бе открита новоизградената пешеходна зона по ул. „Водопад” в Карлово. Реализацията й е по проект „Благоустроена градска среда на град Карлово“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020” . Общинският кмет д-р Емил Кабаиванов, Александер Крeйсл - кмет на град Зехайм-Югенхайм (Германия) и Юлиян Моллов - началник на отдел „ЮЦР“ при ГД „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие“ в Министерството на регионалното развитие и благоустройство, прерязаха лентата.

Сред официалните лица бяха депутатът Запрян Янков, ръководството на община Карлово, представители на изпълнителите и проектантите на проекта, общински съветници, делегация от немската община Зехайм-Югенхайм, гости и граждани.

Участие в събитието взеха Военен духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада и Танцов ансамбъл „Розова Долина“ при. НЧ „Васил Левски 1861г.“ Карлово.

Проект BG16RFOP001-1.038-0001 „Благоустроена градска среда на град Карлово“, има за цел да допринесе за обновяването и модернизацията на инфраструктурата на територията на град Карлово с принос към устойчивото й развитие. Основната цел на проекта е подобряване на градската среда на центъра на град Карлово, като по този начин се предоставя възможност на всички жители на града и общината за лесен достъп до основни административни услуги. Чрез изпълнението на проекта са извършени качествени промени в средата и се осигуряват възможности на гражданите с увреждания за улеснен достъп както до уличните и площадните пространства в централната градска част, така и до административните сгради, предлагащи множество административни услуги за гражданите.

Строително-монтажните работи по проект "Благоустроена градска среда на град Карлово" включват следните обекти: ул. "Водопад";ул. "Тодор Каблешков"; ул."Тодор и Ана Пулеви"; ул. „Александър Стамболийски”; ул. „Дружба”; ул. "Хан Аспарух"; междублоково пространство, северно от бул. "Освобождение" при бл. №20 и №22 на ул. "Дружба", бл.№ 39 и № 37 на бул."Освобождение" и бл.№35 и №37 на ул."Меден дол"; предблокови зелени пространства по ул. ”Ал. Стамболийски” /№ 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35, 37, 41, 43, 45, 47, 54, 64, 62/ ; ул. "Васил Левски".

Начало на проекта е 18.11.2016 г., а крайният срок на проекта е 18.11.2018 г. Изпълнител на строително-монтажните работи е ДЗЗД „СТИЛСТРОЙ-ВЕЙЛ“. Изпълнител, упражняващ строителен надзор е „СД КОНСУЛТ“ ООД. Автори на инвестиционните проекти и упражняващи авторски надзор са „СТРОЙИНВЕСТКОНСУЛТ СОФИЯ“ ЕООД и „МОДУС-Г“ ЕООД . Обща стойност на проекта е 4 708 007,65 лв.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче