Секции

02 May 2024 23:06

Детско полицейско управление отвори врати в ОУ “Райно Попович“ – Карлово (видео)

В ОУ „Райно Попович“ съвместно с Районно управление „Полиция“ - Карлово стартира проект Детско полицейско управление. Началото на програмата бе дадена на 1 октомври в салона по спорт в училището в присъствие на децата, учителите, представители на РУ „Полиция“ и инспектор от Детска педагогическа стая. Доброволците от 5 б клас с класен ръководител Христина Бонева получиха жилетки, необходими за предстоящата им дейност. Младите „полицаи“ положиха клетва.

През следващите две години учениците ще преминат теоретични и практически занимания по безопасност на движението по пътищата, долекарска помощ, здраве, етика и право, детска полицейска защита. Техен ръководител е ст. инспектор Станимир Кожухаров от РУ - Карлово.

„Целта на тази съвместна програма е ранна превенция, утвърждаване на ценностно отношение към законите и създаване на модели за безопасно поведение у децата“, -каза при откриването на Детското полицейско управление директорът на училището Дарина Стеева.

Интервю с Дарина Стеева – директор на ОУ „Райно Попович“ – Карлово за работата през учебната 2018/ 2019 г. във видеото.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.