Секции

03 May 2024 05:00

Царският влак ще пътува през Карлово на 7 октомври

Царският влак ще пътува през Карлово на 7 октомври. Той тръгва от Пловдив в 14.25ч.,пристига в Карлово в 15.42ч. и ще отпътува за София в 16.12ч. БДЖ организира пътуването на атракционния влак по маршрут София-Септември-Пловдив-Карлово-София. То е част от инициативите на националния железопътен превозвач „130 години пътуваме заедно”.

Влакът ще бъде теглен от парен локомотив. В състава му ще бъдат включени личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”. Вагонът на царица Йоанна е наскоро ремонтиран и се завръща на релси след повече от 10-годишно прекъсване. Ретро влакът ще бъде съставен от пет вагона за настаняване на пътниците.

Цените на билетите са:

- 18 лв. от София до Септември или от Септември до Пловдив; от Пловдив до Карлово или от Карлово до София;

- 27 лв. от София до Пловдив или от Пловдив до София;

- 45 лв. за билети по маршрута София-Пловдив-Карлово-София.

Билетите са с включени запазени места. Закупилите билети могат да започнат своето пътуване от всяка една гара по маршрута на влака, на които ще спира.

За деца до 7-годишна възраст служителите на билетните каси ще издават безплатни билети с нулева стойност срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.

/Снимки: Вълко Станев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче