Секции

29 April 2024 15:41

Меркел: Германия е отговорна да се бори срещу антисемитизма

Германия е отговорна да се бори срещу антисемитизма. Това заяви канцлерът на страната Ангела Меркел по време на посещението си в Израел където почете паметта на жертвите от Холокоста.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел посети мемориала на жертвите на Холокоста „Яд вашем“ в Йерусалим. Това стана по време на нейната визита за междуправителствени консултации в еврейската държава.

Тя заяви, че страната й е отговорна за борбата с антисемитизма днес и че никога не трябва да забравя Холокоста.

Ангела Меркел – канцлер на Германия:

„Преди около 80 години, евреите бяха подложени на безпрецедентно насилие и омраза, които доведоха до най-големите престъпления срещу човечеството по време на Шоа. Германия има отговорността да напомня за тези престъпления и да се бори с антисемитизма, ксенофобията, омразата и насилието.“

По време на изявлението си, германският канцлер използва еврейската дума за „Холокост“ – Шоа. Със сведена глава, Меркел отдаде почит на близо 6-те милиона убити евреи по времето на Нацистка Германия. Облечена в черно, тя положи венец пред мястото, където е сложен прахът на някои от жертвите на Холокоста. В залата на мемориала гореше и вечен огън,който осветяваше гравираните на пода имена на 22-та нацистки концлагери.

Посещението на Ангела Меркел ще завърши с разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху относно Иран, както и въпроса с Палестина. Редовните междуправителствени консултации между Германия и Израел бяха преустановени в началото на миналата година заради несъгласие от страна на Германия, Израел да строи селища в палестински територии.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче