Секции

19 April 2024 07:05

Световни медии за убийството на българската журналистка Виктория Маринова

Светът осъди жестокото убийство на българската журналистка Виктория Маринова в Русе. Водещи международни агенции и медии отбелязват, че това е четвъртото убийство на високопоставен представител на медиите в ЕС през последната една година след тези на шведския репортер Ким Уол, малтийската блогърка и разследваща журналистка Дафне Каруана Галиция и словашкия журналист Ян Куциак.

BBC цитира представителят за свободата на медиите в ОССЕ Харлем Десир който пише в социалните мрежи, че е шокиран от ужасяващото убийство. „Призовавам властите бързо да идентифицират и изправят пред правосъдието отговорните, както и твърдо да установят дали нападението е било свързано с работата ѝ“, се казва в поста на Десир.

Вицепредседателят на ЕК Франс Тимерманс, председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верхофстад заявиха в Туитър , че са шокирани от случилото се.

Международния комитет за защита на журналистите призова българските власти да извършат задълбочено разследване на убийството.

Организацията „Репортери без граници“ също призова българските власти да хвърлят цялата светлина върху цитирам „този ужасяващ акт“.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче