Секции

25 April 2024 23:53

Блестящо представяне на Фолклорен клуб "Тракийка" при НЧ "Св.Св.Кирил и Методий 1914г.“ - гр.Баня на Международен фестивал в Словения

Фолклорен клуб "Тракийка" при НЧ "Св.Св.Кирил и Методий 1914г.“ - гр.Баня се представи блестящо в Международния фестивал на музикалното и танцово изкуство "Сърцето на дракона" пред пещерата Постойна в Словения. Международното събитие е посветено на 200 години от откриването на пещерата.

Момичетата от "Тракийка" представиха България в този юбилей заедно с школа за български и гръцки танци "Бургос" Бургас, балетна школа "Ида" Перник, Танцова група "Дунав" към Немско-българско дружество "Дунав" - Дюселдорф, Германия.

Танцьорките от Баня получиха сертификат и плакет, както и посещение на пещерата "Постойна яма". Тя е една от най-дългите пещери в Европа.

„В програмата на фестивала бяха включени посещения на гр.Любляна, езерото Блед и едноименния замък, както и гр.Триест в Италия. Изживяхме дни изпълнени с прекрасни впечатления от 11 незабравими места в Любляна, едни разположени в Стария град, други из пешеходната зона: Мостът на месарите(влюбените) с множество катинари от влюбените двойки, Драконовият мост, Тройният мост и други, съобщи за Карлово ТВ Мария Генчева – секретар на Читалището в Баня. Тя изказа специална благодарност към прекрасните момичета от клуба, които много успешно представят Баня и община Карлово на фестивали и конкурси, както в страната така и в чужбина.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.