Секции

26 April 2024 14:32

Няма сделка за Брекзит

Преговарящите за Брекзит от Великобритания и ЕС се събраха на изненадваща среща в неделя вечерта в Брюксел. След разговори, продължили повече от час, двете страни заявиха, че няма сделка за Брекзит.

По-рано световните агенции разпространиха новина, че преговарящите са постигнали споразумение за излизане на Великобритания от ЕС. Бяха привикани и 27-те посланици на страните – членки, което подхрани слуховете, че може би сделка има. Данните за бял дим бяха на анонимни източници на сайта Политико в Брюксел, но след това информацията беше опровергана. Бибиси предава, че разговорите между британския министър за Брекзит Доминик Рааб и преговарящия на ЕС Мишел Барние не са били увенчани с успех главно заради въпроса за границата между република Ирландия и Северна Ирландия. В социалната мрежа Туитър барние заяви, че въпреки сериозните усилия, някои проблеми остават нерешени, като този за границата.

В сряда предстои среща на върха на страните от ЕС, на която именно Брекзит ще бъде основна тема на разговори. И двете страни работят за постигане на споразумение преди форума.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче