Секции

24 April 2024 13:00

Представители на Сдружение "Млади, Активни, Креативни" взеха участие в международен проект „Възможности за безработните младежи“

От 5-16 октомври 8 представители на Сдружение с нестопанска цел "Млади, Активни, Креативни" са взели участие в международния младежки обмен „Възможности за безработните младежи“ в Пояна Негри, Румъния. В проекта са били включени младежи от 5 държави – Испания, Италия, Турция, България и Румъния. Те са обсъждали възможности за насърчаване на младежката заетост, предприемачеството и активността. Младежите от всяка държава са споделили добри практики, които се изпълняват от техните правителства за намаляване на младежката безработица. По време на проекта младежите се научиха как се пише автобиография по европейски стандарт, как се явява на интервю за работа, как се изработват флаери и рекламни клипове.

Представителите на всяка отделна държава са имали отделна междукултурна вечер. На нея те са представили характерните за своята страна бит, традиции, култура и храна. По време на българската вечер международната група е била почерпена с баница, приготвена на място от младежите, лютеница, луканка и други традиционни храни.

/По информация и снимки: Сдружение с нестопанска цел "Млади, Активни, Креативни"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче