Секции

29 March 2024 02:08

СУ „Васил Левски“ в Карлово с интересни прояви в дните на Националната седмица на четенето

СУ„Васил Левски“ в Карлово открива Националната седмица на четенето, която ще се проведе и в двете сгради на училището с официално посрещане на „Пътуващите сандъчета на ББИА“ на 22 октомври. „Пътуващи сандъчета“ е инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), насочена към насърчаване на четенето от ранна детска възраст. Следвайки добрите практики на немските библиотеки, ББИА подготвя селекция от модерни детски книги и ги изпраща по предварителна заявка до библиотеките в страната. „Пътуващите сандъчета“ дават възможност на малчуганите и от най-малките населени места да се запознаят с новоиздадени книги, като провокира интереса им чрез нестандартната форма, с която са пристигнали и присъстват в библиотеката.

В дните на Националната седмица на четенето от 22 до 26 октомври училището организира представяне на приказни герои под надслов „В света на приказките с големите и малките“ с ученици от първи, четвърти и пети клас в годишна целодневна организация на учебната дейност, които ще гостуват на детските градини.

Ще има четене по роли на разказ от Чудомир с четци от 12 клас. Слушатели ще бъдат ученици от 6-и, 7-и и 8-и клас.

На 24 октомври ще се реализира вътрешноучилищно обучение.

На 25 октомври от 17:30 часа в Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ Карлово ще бъде представена книгата „Тя“ на Снежана Пеева, ученичка от 11-и клас на СУ „Васил Левски“.

Националната седмица на четенето ще бъде закрита на 26 октомври с „Маратон на четенето“ във всички класове на училището.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче