Секции

27 April 2024 07:49

Читалище „Христо Ботев 1898 г.“ в Дъбене ще отбележи 120 години от основаването и 170 години от рождението на Христо Ботев, както и празника на дъбенското зеле

Народно читалище „Христо Ботев 1898 г.“ в село Дъбене ще отбележи 120 години от основаването и 170 години от рождението на патрона на читалището поета-революционер Христо Ботев с богата и разнообразна програма на 27 октомври, съобщи за Карлово Тв кметът на Дъбене Вълко Шойлеков. Той допълни, че тази години честванията на кръглите годишнини съвпада с празника на дъбенското зеле, който се провежда за трета поредна година, и селото очаква много гости, както на всеки празник.

Честванията ще започнат в 11:00 часа на 27 октомври /събота/ с историята за основаването на читалището и на библиотеката към него.

Кметът на Дъбене - Вълко Шойлеков и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов ще приветстват гостите, след което ще бъде открита паметна плоча на основоположника на новата сграда на НЧ „Христо Ботев 1898“ в Дъбене - Христо Атанасов Бухалов.

С юбилейни плакети ще бъдат наградени бивши и настоящи председатели, секретари, библиотекари, дългогодишни самодейци и най-възрастният жител на село Дъбене.

В празничната програма ще участват: Колективите към НЧ „Христо Ботев 1898“ в Дъбене - Женска певческа група, танцов състав, женска фолклорна група, колектив за стари градски песни „Зорница“. Детски клуб „Родолюбие“.

Николай Иванов ще прочете своя творба, есе „Писмо до Христо Ботев“.

В концертната програма свои изпълнения ще представят децата от детска градина „Здравец“ в Дъбене; учениците от музикална школа “Карловойс” в Карлово с ръководител Анита Илиева; самодейците от Фолклорен ансамбъл "Розова долина" - Карлово с художествен ръководител Мирослав Василев; оркестър „Марица“ с ръководител Хари Асенов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче