Секции

27 April 2024 03:09

Виктория Трифонова-ученичка от Х „б” клас в СУ “Васил Левски”, стана кмет на община Карлово за един ден

За единадесета поредна година община Карлово е домакин на инициативата “Мениджър за един ден” - под надслов „Вдъхнови бъдещето” на Джуниър Ачийвмънт България. 21 ученици от СУ “Васил Левски” и СУ “Христо Проданов” имаха възможността да участват в един реален работен ден от управлението на общинска администрация.

Виктория Трифонова ученичка от Х „б” клас в СУ “Васил Левски” зае ключовата позиция – кмет на община Карлово.

Мартина Дочева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Миглена Петрова и Теодора Петрова от СУ „Христо Проданов” станаха заместник- кметове на общината, Диана Глухарска от СУ „Христо Проданов”– секретар, а Стефан Златинов от СУ „Васил Левски” стана началник отдел „Канцелария”.

Останалите ученици бяха разпределени в дирекция “Административно, информационно и правно обслужване”, дирекция “Хуманитарни и социални дейности”, дирекция “Финансово стопански дейности”, отдел “Природни ресурси, екология и земеделие”, отдел “Канцелария”, звено “Инспекторат”. Учениците имаха възможността да покажат своите умения и самостоятелно да изпълнят поставените им задачи. По време на своя работен ден Деана Гидикова от СУ „Васил Левски”, разпределена в отдел „Култура”, даде интервю по Радио "Фокус" Пловдив, на тема „ Народните будители”.

Д-р Емил Кабаиванов поздрави участниците, като им пожела да завършат образованието си с отличен успех, да бъдат добре подготвени и преодоляват трудностите в живота, да постигнат мечтите си, реализират поставените цели и да бъдат отговорни в своите действия. Кметът каза на учениците, че винаги са “добре дошли” в общинска администрация и е готов да изслуша всички техни идеи и предложения. На всички ученици бяха дадени сертификати за участие в инициативата.

Ръководители на учениците в инициативата „Мениджър за един ден” 2018 година в Карлово са преподавателите Мария Петрова от СУ „Христо Проданов” и Спаска Бистрашка от СУ „Васил Левски”.

Ученическо посещение имаше и при ръководството на Общинския съвет в лицето на председателя Теодор Шойлеков и на заместник-председателя Анастасия Чолакова.

/Информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче