Секции

03 May 2024 23:10

Спортните имоти на Баня не се продават

Във връзка с появилата се в сайт за продажба на имоти информация за продажба на активи на дружеството „Баня голф енд спа ризорт“, в което община Карлово е акционер, кметът д-р Емил Кабаиванов е изпратил писмо до Десислава Филипова – изпълнителен директор на „Спортен комплекс Баня“АД.

В писмото се казва ,,... съгласно чл. 38 ог Устава на „Спортен комплекс Баня“ АД, разпорежданията с капитала на търговското дружество са от компетентността на общото събрание на акционерите. На последното проведено общо събрание на акционерите на „Спортен комплекс Баня“ АД, на 29.06.2018 г., не е взето решение за продажба на посочените имоти.

На следващо място следва да отбележа, че участието на Община Карлово чрез непарична вноска, а именно апортиране на горецитираните имоти в капитала на акционерното дружество, е с цел възстановяване и ползване по предназначение на спортните съоръжения в гр. Баня, заедно с прилежащи обслужващи площи и съоръжения, а не за продажба. Моята категорична позиция, като упълномощен представител е, че ще предприема всички правни и фактически действия с цел опазване на общинското имущество.

Считам за необходимо да Ви уведомя, че с оглед защита на обществения интерес и поради натрупаните публично-правни задължения към Община Карлово съм предприел действия и е наложена възбрана върху имотите на дружеството.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче