Секции

04 May 2024 19:19

Писателят Светослав Цветков е първият носител на националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров“(видео)

Писателят Светослав Цветков е първият носител на националната награда за чистотата на българския език „Д-р Иван Богоров“. Престижното отличие му бе връчено от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов на официална церемония, състояла се днес в Камерната зала на НЧ“Васил Левски 1861“.

„С емоция решихме да има такава награда“ - сподели при награждаването д-р Кабаиванов,- „защото става въпрос за дух, за език, за съхранението на българския род и държавност. Това е голяма отговорност.“

Дълбоко развълнуван Светослав Цветков благодари за приза с думите: “Благодаря на карловската общественост и на хората, които ме отгледаха като писател. Цял живот си служа със словото да пиша и да създавам.“

Община Карлово отличи с грамоти поета Георги Ангелов, писателя Желяз Кондев, писателя Георги Балабанов, литературния критик Благовеста Касабова и университетския преподавател доц. д-р Красимира Чакърова, също номинирани за носители на националната награда за чистотата на българския език.

За празничната атмосфера допринесоха квартет „Импресия“, мъжки хор „ Българските гласове“ с диригент Йосиф Герджиков и актрисата Василка Сугарева.

Церемонията по награждаването можете да гледате във видеоматериала.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче