Секции

04 May 2024 22:04

Наградиха победителите от Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“

В Деня на народните будители, НМ „Христо Ботев“ гр. Калофер бе домакин на връчване на наградите на победителите в Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“, посветен на 170 годишнината от рождението на Христо Ботев, организиран от община Карлово и подкрепен от Министерството на образованието и науката. Над 150 участници от цялата страна се включиха в конкурса със свои творби – литературни и художествени.

Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски поздрави всички участници и благодари на Радостина Николова – директор дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ в МОН за подкрепата. „Когато говорим за Ботев, Левски и нашите будители, да търсим делата им, които те са ни завещали за днешна България“, каза г-н Карагенски пред присъстващите и връчи наградите.

Директорът на НМ „Христо Ботев“ Ася Николова също благодари на участниците от цялата страна и каза, че им предоставя безплатен достъп до всички музейни зали в град Калофер. Поздрав към учениците отправиха председателите на журито в двете категории Мариан Кръстев – литератор и Димитър Бакърджиев – художник.

Всеки от наградените участници получи - грамота, книги и сувенири, посветени на Ботев и парична сума.

В знак на признателност към Христо Ботев, учениците поднесоха венци и цветя пред паметника на Христо Ботев, неговата майка и Мемориален комплекс - Христо Ботев.

Пълен списък с наградените участници в Националния ученически конкурс „Свобода или смърт юнашка“ по възрастови групи и жанрове е публикуван на официалния сайт на община Карлово.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче