Секции

08 May 2024 18:18

Агенцията по храните се среща с птицевъдите заради инфлуенцата по птиците

Българската агенция по безопасност на храните ще даде яснота относно заболяването Инфлуенца по птиците, предприетите действия и бъдещите мерки за превенция от заразата.

В сградата на Агенцията експерти ще предоставят данни затова как се развива вирусът по птиците у нас, какъв е контролът върху огнищата, предпазните зони, зоните на наблюдение и лабораторните изследвания. Ще бъдат дадени и указания на птицевъдите с цел намаляване на риска от разпространение на инфекцията. Очаква се да бъдат обявени и резултатите от срещата на БАБХ с представители на индустрията, която ще се проведе преди брифинга. Птицевъдите съобщиха, че ще излязат на мълчалив протест пред сградата на Агенцията по време на разговорите по темата.

Припомняме, че в края на миналия месец бяха констатирани две огнища на заболяването Инфлуенца по птиците в животновъдни обекти в Пловдив и Хасково. Затова беше предприето и хуманно умъртвяване и унищожаване на всички птици, отглеждани в засегнатите обекти. Определени бяха предпазни зони и зони за наблюдение. На този етап няма засегнати хора и няма опасност за потребителите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче