Секции

19 April 2024 08:37

С „Нощ в Младежкия център“ приключи кампанията „Time to Move2018” на Младежки информационен център-Карлово

С „Нощ в Младежкия център“ в края на миналата седмица приключи кампанията „Time to Move2018” на Младежки информационен център-Карлово като Евродеск точка за региона.

Ръководителят на Центъра, г-жа Цветина Захарлиева, направи презентация за възможностите за мобилност, които предлага програма "Еразъм+" и представи проектите, реализирани през последните години. В резултат на тези проекти над 700 младежи от региона са участвали в международни младежки обмени, обучения и семинари.

Младежи, участници в различни проекти за мобилност в Европа, по време на събитието споделиха опита и преживяванията си, насърчавайки повече младежи да се включват.

Само за последните два месеца 25 младежи взеха участие в проекти за мобилност в Сърбия( "Games and Multicultural Europe"12-19 октомври 2018 , "Leaving Youth-Facing the Truth"17-24 септември 2018), Румъния( "LEO-Learning from each other"19-26), Испания( "Social Evolution" 9-17 октомври 2018) и Полша ( "Success on Labour Market" 19-26 септември 2018). Предстоят нови одобрени проекти за Румъния и Испания.

Групата младежи, участвали в международния лагер "Радуга 2018" в град Брянск, Русия също разказаха за емоциите от младежкия лагер. Програма "Еразъм+" не само дава възможност на младите хора да пътуват, опознават света и различните култури и традиции, да развиват полезни умения, но и да създават приятелства и желание народите да живеят в мир и разбирателство.

/По информация и снимки на Младежки информационен център - Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче