Секции

26 April 2024 22:57

СУ “Свети Климент Охридски” обяви поименна стипендия “Братя Евлоги и Христо Георгиеви”

СУ “Свети Климент Охридски” обяви поименна стипендия “Братя Евлоги и Христо Георгиеви”- съобщи от приемната си в Карлово народният представител Веска Ненчева.

Съгласно информацията от Алма матер, за поименната стипендия на името на братя Евлоги и Христо Георгиеви могат да кандидатстват студенти от всички специалности на Университета, обучаващи се в образователно- квалификационна степен “бакалавър” или “магистър'’ след средно образование и от образователно-квалификационна степен „магистър“ след завършено висше образование, редовна форма на обучение, родени и жители на гр. Карлово. Статутът на поименната стипендия “Братя Евлоги и Христо Георгиеви” е приет на заседание на Академичния съвет от 17.09.1997 г. и изменен с решение на Академическия съвет с протокол №6 от 01.12.2010 г.

1. Стипендията се отпуска за една учебна година считано от 01 октомври за срок ог 10 месеца.

2. Размерът на стипендията е една минимална работна заплата.

3. Кандидатите от образователно-квалификационните степени „бакалавър“ или „магистър“ след средно образование трябва да са завършили втори курс на обучение със среден успех от първи и втори курс не по-нисък от ми. добър (5.00).

4. Кандидатите от образователно-квалификационната степен „магистър“ след виеше образование трябва да имат завършен първи курс на обучение с успех не по-нисък от отличен (5.50).

В срок до 07 ноември 2018 г. кандидатите представят в Деканатите на съответния факултет следните документи:

• уверение за успех;

• препоръка от преподавател в СУ “Св. Климент Охридски”;

• удостоверение от РПУ - гр. Карлово за постоянно местожителство;

• копие от акт за раждане

/Снимки: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче