Секции

29 March 2024 17:12

Енчо Белезирев – бивш ученик на ПГ „Ген. Владимир Заимов“ – Сопот, представи дрон, изработен от него

В сопотската професионална гимназия се проведоха две

инициативи в рамките на програмата „Запознайте се и програмирайте“ на тема "Какво можем с програмирането?". Те се осъществиха благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup.

В едната - ученици от 12а клас, специалност "Системен програмист"( Георги Георгиев, Виктор Дъбенски и Милена Петрова), проведоха Workshop - “Как да си направим уеб сайт?” с ученици от 8а клас, специалност "Системен програмист". .

В другата се демонстрира робот LEGO MINDSTORMS EV3 от клуб по роботика GVZ Robotics (Кирил Димов, Никола Ненов-10а и Янка Манджукова 12а) пред ученици от 8д клас, специалност "Приложен програмист".

При закриване на "Какво можем с програмирането?" в седмицата на "Запознайте се и програмирайте“ в ПГ "Ген. Владимир Заимов", гост-лектор бе успешно реализиралият се професионално Енчо Белезирев – бивш ученик на ПГ„Ген. Владимир Заимов“. Той представи пред учениците от 9а, 9д, 10а, 11а и 12а клас различните езици за програмиране и демонстрира видовете хардуер, които се използват. Представи дрон, изработен от него.

Организатори на събитието в ПГ „Ген. Владимир Заимов“ бяха Светлана Георгиева и Цонка Иванова.

За втори път ПГ „Ген. Владимир Заимов“ е одобрена за участие в програмата „Роботика за България“, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ с подкрепата на SAP Labs България. Целта на програмата е да се стимулира интереса на учениците към науката и технологиите и да им даде възможност да работят в екип чрез създаване на условия за изграждане и подготовка на училищни отбори по роботика. Ментори на отбора са също Светлана Георгиева и Цонка Иванова. До дни предстои подписване на договор за срок от две години.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче