Секции

26 April 2024 16:00

Хиляди души почетоха паметта на загиналите от масовата стрелба в Калифорния

Близо 2 хиляди души се събраха в калифорнийския град Таузънд Оукс, за да почетат загиналите от масовата стрелба в бар, при която бивш морски пехотинец уби 12 души, след което се самоуби. Роднини, близки и приятели на загиналите запалиха свещи на церемония в градската зала. Жители на града коментираха трагедията:

„Трябва да го преодолееш. Трябва да се събереш и да продължиш напред. Това е трудно нещо. Такива неща не трябва да се случват, но това е реалността.“

Междувременно, от полицията заявиха, че мъжът, който откри стрелба в бар в Калифорния и уби 12 души, най-вероятно е действал сам. Причините за нападението обаче все още се изясняват. По-рано беше спомената версията за тероризъм. Все още се работи и по първоначалното предположение за психическа нестабилност на 28-годишния Дейвид Иън Лонг.

Всички 12 жертви от стрелбата вече са идентифицирани. Сред тях са младежи на възраст между 18 и 27 години. Американският президент Доналд Тръмп похвали служителите на местното полицейско управление във връзка с атаката. Той заяви, че те са проявили „невероятна смелост“ по време на нападението. Тръмп нареди знамената на Белия дом и на още няколко държавни сгради да бъдат свалени наполовина в памет на жертвите.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче