Секции

20 April 2024 06:32

Китайска делегация от град Дзъбо иска побратимяване с Карлово

Десетчленна китайска делегация от град Дзъбо /Zibo/, провинция Шандонг се срещна с ръководството на община Карлово и изрази намерение за побратимяване на двата града и взаимно сътрудничество. Заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски прие китайската делегация водена от Тиян Жанмин – директор в община Дзъбо, представители от администрацията и китайски бизнесмени. Заместник-кметът представи пред китайците община Карлово и възможностите за инвестиции, които съществуват в Индустриална зона – Карлово и град Баня и благодари за проявения интерес към града и общината.

Град Дзъбо е с население от 4,7 милиона жители, а приходите които внася общината към държавния бюджет възлизат на 40 милиарда юана. Общината има много добро развито индустриално производство, възлизащо на 400 милиона юана. Развити са различни индустриални браншове, като текстил, керамика, фармация и др. Градът е известен още с футболния си отбор, като Дзъбо е мястото, където се заражда най-древният футбол, признато от ФИФА през 2005 г. Там се е намирало древното царство Чи, датиращо от преди 3 200 г., и е родно място на известния в цяла Югоизточна Азия китайски писател Лао Дзъ. Град Дзъбо е с много важно значение за икономиката на Китай, като поддържа политика на отвореност към света.

Контактите между двата града са установени от изпълнителния директор на „Българска роза“ АД Спас Видев, който има много добро сътрудничество с фирма от град Дзъбо, а кметът на града изпраща делегацията в Карлово с цел побратимяване.

Г-н Карагенски и г-н Жанмин подписаха протокол от срещата и си размениха подаръци. Г-н Жанмин получи Почетен плакет на община Карлово и дърворезба със символа на град Карлово – роза. Г-н Карагенски получи от китайска страна шишенце за парфюм, ръчно изрисувано от вътрешната страна, като произведение на изкуството и копринен шал от град Дзъбо, който се слави с своята много добре развита копринена индустрия.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче