Секции

26 April 2024 12:49

Община Карлово обра овациите на Световен конгрес в София

Делегати от цял свят се събраха в София на международен конгрес на световните цивилизации и туристическите маршрути. В рамките на конгреса беше организирано туристическо изложение, на което 11 общини представиха България като туристическа дестинация.

Община Карлово се представи на площ от 20 кв.м. , като през целия ден щандът бе изпълнен с настроение, усмивки и много атракции. Аниматорите от комплекс „Старинно Карлово“ предлагаха на гостите да опитат кафе на пясък, сладко от рози и смокини, гюлова ракия и вино от региона.

Занаятчиите от „Бухалов хан“ демонстрираха пред посетителите майсторството на калоферската дантела и пластенето на вълна. За всеобщото настроение допринасяха самодейците от танцовия състав в кв. Сушица.

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети карловския щанд и поздрави Общината за атрактивното представяне и подкрепата към събитието.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.