Секции

23 April 2024 14:43

Родителите от инициативата „Системата ни убива“ спират с шествията, но не и с протеста

Родителите от инициативата „Системата ни убива“ спират с шествията, но не и с протеста. В петък те посрещнаха с радостни възгласи депозираната от вицепремиера Валери Симеонов оставка. Недоволството им обаче продължава, а сега те вече настояват за друга оставка. Според тях Адриана Стоименова трябва да освободи поста си на заместник – председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

Блокадата на улици спира, но не и протестите. Това категорично обявиха родители от инициативата „Системата ни убива“

Вера Иванова – протестиращ от инициативата „Системата ни убива“:

„Ще бъдем тук, докато се гласува в Народното събрание. Няма да блокираме, няма да правим гражданско неподчинение, ще изчакаме гласуването в Народното събрание за оставката на Валери Симеонов, тъй като това е начина и законово трябва да се случи. Едно подаване нищо не означава!“

Нели Тодорова – протестиращ от инициативата „Системата ни убива“:

„Чакаме парламента да приеме оставката на на Валери Симеонов.“

Майките настояват и за друга оставка – тази на заместник – председателя на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания Адриана Стоименова.

Вера Иванова – протестиращ от инициативата „Системата ни убива“:

„Какво става с оставката на Адриана Стоименова? Защо тя е заместник – председател на Националния съвет на хората с увреждания след тези клевети, които изръси по нас по всички медии? Показваше едни листове как сме били финансово инжектирани не знам от кой – от извънземните. Нищо не показа и тя все още е факт.

Родителите на лица с увреждания напомнят, че не са забравили защо са излезли по улиците, а именно социалната реформа. Те са категорични, че битката им за новите три социални законопроекта продължава.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен